I løpet av de siste to tiårene har vi observert et kulturelt skifte i neste generasjons arbeidsstyrke.
Ettersom Internett blir en integrert del av livet, sosialt samvær beveger seg mer og mer inn i digitale sfærer, og et overveldende antall nye jobber som ikke krever noe mer enn en datamaskin med en stabil tilkobling, blir det å jobbe hjemmefra sakte den nye normen.
Ansette i en ekstern epoke
Fjernarbeid blir ganske populært – med nye selskaper, spesielt startups, som ofte strukturerer seg rundt det fra starten av. Imidlertid har mange eldre virksomheter nølt med å ta dette spranget. Dessverre for dem har problemet skapt av den nåværende pandemien tvunget hele verden til å tilpasse seg.
Med dette i tankene er det ingen overraskelse at etterspørselen etter hjemmekontorjobber har skutt i været.
Dette har satt selv langvarige, suksessrike selskaper og merkevarer i en synk-eller-svøm-situasjon. Mange av dem trengte å finne en måte å gjøre jobbene fjerne eller risikere å miste virksomheten.
Som et resultat har vi sett millioner av kontorjobber flytte inn i folks hjem og nyansettelser blir nesten utelukkende fjerntliggende.
Utfordringene med en ekstern ansatt onboarding-prosess
Onboarding er favorittdelen av ansettelser for mange HR-arbeidere.
Etter å ha gått gjennom CV-er, gjennomført intervjuer, gitt tilbud og fylt ut papirer, har du endelig valgt rett person. Du er glad for å introdusere din nye kollega for selskapet.
Til slutt kan du snakke mer avslappet rundt dem, fortelle dem noen morsomme firmatrivia, introdusere dem for mange mennesker og mer.
Men denne gangen gjør du det eksternt i motsetning til personlig, og noe føles ikke riktig.
Her er noen vanlige utfordringer du kan støte på:
⦁ Føler seg isolert
⦁ Mangel på sosial interaksjon
⦁ Manglende evne til å vise alt
⦁ Indirekte kontakt
Føler seg isolert
En av de beste delene av onboarding er å ta med den nyansatte på en firmatur.
Å ikke være i stand til å gjøre det er muligens den største utfordringen med ekstern ansatt onboarding.
Å gå rundt i ulike avdelinger kan være veldig engasjerende, og det gir en oversikt over bedriftens størrelse og struktur.
Din eksterne medarbeider vil ikke føle støyen fra et fullt lager, beundre kontorbygget eller nyte utsikten fra terrassen i toppetasjen.
Mangel på sosial interaksjon
Et planlagt nettmøte som finner sted over en skjerm betyr at bare de inviterte vil være tilstede.
Dessverre blir det ingen utveksling av oppmuntrende ord med høyerestående man støter på i gangene.
Ingen morsomme historier fra veteranansatte som du støter på.
Ingen kaffepause med fremtidige medarbeidere/lagkamerater.
AppsCo One er en flott onboarding-partner. Funksjonene den gir kan hjelpe deg med å få bedre kontakt med den nye ansettelsen. Det kan hjelpe deg med å forklare bedriftsoversikten, introdusere dem for sine medarbeidere, forklare og delegere oppgavene deres og mer (vi kan utdype denne delen).
Indirekte kontakt
Denne gangen vil det ikke være håndtrykk, øyekontakt eller et klapp på skulderen.
Kroppsspråk er begrenset til det som kan sees på kamera.
Som medlem av HR kan du kanskje ikke direkte observere viktig atferd.
Du vil heller ikke få en sjanse til å sette dem til side og lette nervene deres om nødvendig.
Manglende evne til å vise alt
La oss si at bedriften din jobber med cybersikkerhet og at du er i ferd med å ansette en ny programvareingeniør.
Du kan ikke vente med å vise dem ditt imponerende serverrom.
Du vet imidlertid at du ikke under noen omstendigheter bør filme og distribuere videoer eller bilder av det området.
Spesielt ikke gjennom en 3. parts møteapp.
I det minste er dette et brudd på selskapets protokoll; i verste fall kan det gi hackere som retter seg mot deg en oversikt over sikkerheten din.
Her er 5 tips for å forbedre innføringsprosessen for eksterne ansatte
Det er viktig å komme opp med en klar onboarding-strategi. Ulike selskaper vil ha unike utfordringer, men her er 5 gode universelle tips for å komme i gang:
1. Lag en videointroduksjon
Ikke bare send en PDF av bedriftsoversikten. Videointroduksjoner fungerer best. Begynn med å introdusere deg selv, og sørg for å ønske din nye ansettelse velkommen med navn. Lag et kort intervju med bedriftsdirektøren eller avdelingssjefen – la dem forklare bedriftens verdier, forventninger osv. Vis opptak av infrastruktur, kontorbygg, forskjellige avdelinger, produksjonslinjer og andre viktige fasiliteter. Lag en kort historie- og geografileksjon om hvordan og når selskapet startet, og sett det i kontrast til hvor det er nå.
2. Vis dem en oversikt over selskapsstrukturen
Nye ansatte må læres hvordan deres rolle passer i bedriften. Å vise det grunnleggende bedriftstreet med alle de forskjellige CXO-ene er en vanlig og kjedelig tilnærming. Du bør ta dette til neste nivå og introdusere alle for så mye du kan. Ja, lagerarbeidere og programvareingeniører bør kjenne hverandre. Forhandlere over hele landet bør vite hvor hovedkontorbygget ligger og hvordan det ser ut. Nye ledere bør bruke tid på å bli kjent med frontlinjearbeidere, og så videre.
3. Hvis du ansetter flere personer, ta dem sammen
En av de verste følelsene i et nytt arbeidsmiljø er fremmedgjøring. Å introdusere nyansatte sammen hjelper dem å møte noen fra starten. Hvis du kun ansetter én person, spør noen fra samme avdeling, helst samme stilling/team om å være med på introduksjonen. Hvis du kan, gi dem en arbeidspartner å lære av. Pass på at de ikke går inn den første dagen uten å kjenne noen.
4. Lag en interaktiv quiz
Siden dette er en ekstern onboarding-prosess, vil du ikke ha midler til å engasjere alle i en interaktiv gruppeutfordring. Quiz er den nest beste måten for folk å ha det gøy og lære på samme tid. Ikke bare involver nyansatte, hvis administrerende direktør er i samtalen, bør de også engasjeres. Spørsmålene bør imidlertid ikke struktureres som en test. Folk skal ikke være redde for å gi feil svar. Fokuser heller på morsomme fakta. Noen kule spørsmål å vurdere er hvilken by selskapet startet i, hva er deres mest solgte produkt, hvor mange registrerte brukere tjenesten har osv.
5. Bruk programvare for å hjelpe deg
Applikasjoner som AppsCo One kan gjøre mye arbeid for deg. Introduser den nyansatte for appen, hjelp dem med å registrere seg og vis dem funksjonene de skal bruke. La dem utforske dashbordet deres for å lære mer om selskapet. Tildel dem noen grunnleggende oppgaver å gjøre, for eksempel å laste opp et fint bilde, for å lære dem om oppgavedelegering gjennom appen. Vis dem hvordan de administrerer arbeidsplanen og sporer tid på og utenfor jobb.
Vil du prøve vår løsning for bedre håndtering av ombordstigningsprosessen for ansatte? Registrer deg GRATIS i dag for å finne ut hvordan AppsCo One kan hjelpe.